Erasmus+ Projemizin Hazırlık Toplantısı

Erasmus+ Projemizin Hazırlık Toplantısı

Okulumuzun ortak olduğu 2022 -2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Erasmus+  KA220  ''Media and Information: Learning to Think Critically'' isimli projemizin hazırlık toplantısı Hırvatistan'ın koordinatörlüğünde  Türkiye, İtalya , Letonya, Portekiz , İzlanda'nın katılımıyla Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de 5 - 8 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Okulumuz Orhan Cemal Fersoy Anadolu Lisesinin ortak olduğu 2022-2024 yılları arasında gerçekleştirilecek olan Erasmus + KA220 SCH ''Media and Information: Learning to Think Critically'' isimli projemizin hazırlık toplantısı Hırvatistan'nın koordinatörlüğünde Türkiye, Letonya, Portekiz ve İzlanda'nın katılımlarıyla Hırvatistan'nın başkenti Zagreb'te   5 - 8 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Hazırlık toplantısında katılımcı ülkelerin koordinatörleri sonraki hareketlilik ve etkinlik planlamalarını yaparak kendi okul ve ülkelerinin tanıtımı yapan sunumlar gerçekleştirdiler. Ev sahibi okulun medya ve bilgi okuryazarlığı ile ilgili çalışmalarına katılım sağlandı. Ayrıca Zagreb'de kültürel etkinlik kapsamında Trakošćan Castle, Samobor Town ve Upper Town ziyaretleri yapıldı.

 

Bu proje ile öğrencilerimize çeşitli medya mesajlarına ve bilgi kaynaklarına erişmelerini, bunları analiz etmelerini, değerlendirmelerini ve kendi kaliteli medya içeriklerini oluşturabilmelerini sağlayacak becerileri kazandırmak, 21.yüzyıl eğitimi için gerekli dijital kapasitelerini desteklemeyi amaçlıyoruz. Ayrıca öğretmenler arasında medya ve bilgi okuryazarlığı öğretmek için öğretmen yeterliliğini geliştirmek amaçlanmaktadır. 

 

Projemizin bir sonraki toplantısı öğrenciler ve öğretmenlerin katılımıyla İtalya'da şubat ayında yapılacaktır.

 

 

12.12.2022 850

12-12-2022